Monipuolinen ohjelma on tärkeä osa Helloconia. Nauti mielenkiintoisista luennoista ja muusta ohjelmasta myös Domus Reginaessa. Tässä pieni maistiainen siitä, mitä tapahtuman ohjelma pitää sisällään.

Huomioithan, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Versatile program is a important part of Hellocon. Enjoy fascinating lectures and other programmes once again at Domus Reginae. Here is a sample of content we are preparing for you. 

Please note that changes in the program are possible.

Opastettu kierros Turun linnassa / Guided tour at Turku Castle

Opastettu kierros Turun linnassa (EN)

Tutustu tapahtumapaikan rikkaaseen historiaan opastetulla linnakierroksella! Kierroksella sinulla on mahdollisuus tutustua tarkemmin tämän kohteen yli 700 vuotta kerrostuneisiin vaiheisiin ja tarinoihin.  Kierros on valitettavasti esteellinen.

Guided Tour at Turku Castle (EN)

Learn about Turku Castle’s rich history by taking part at the guided tour inside the castle! You will learn about the castle’s phases and stories that have been building up over 700 years. The tour is unfortunately inaccessible.

Unelmamekko kangaskaupasta / Dream dress from a fabric store

Unelmamekko kangaskaupasta (FI)

Nita Saarenpää

Oletko aina halunnut ommella unelmamekkosi itse, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tällä luennolla käydään ytimekkäästi läpi tärkeimmät asiat, mitä aloittelijan tulee tietää lolitavaatteiden ompelusta. Luennon pitää vaatetusalan artesaani Nita Saarenpää.

Dream Dress from a Fabric Store (FI)

Nita Saarenpää

Have you always dreamt of making your own lolita dress but didn’t know where to begin? This lecture covers briefly all the principles of lolita dress making for beginners. The lecture is held by a professional dressmaker Nita Saarenpää.

Jotakin pahaa tuloss' on! / Something wicked this way comes!

Jotakin pahaa tuloss’ on! (EN)

FM Jenna Puttonen

Jos tunnet peukaloidesi kihelmöivän, kannattaa olla varuillaan, sillä koskaan ei tiedä mitä nurkan takana vaanii! Tämä luento paneutuu suomalaisen uskomusperinteen monipuolisiin kummitustarinoihin aina tavallisista kummituksista kirkonväkeen. Uskallatko kuunnella? 

Something Wicked This Way Comes! (EN)

M.A. Jenna Puttonen

You better watch out if you feel your thumbs pricking, because you never know what is lurking behind the corner! This lecture will introduce you to the many ghosts of Finnish folk belief tradition from ordinary ghosts to church folk. Do you dare to listen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.